016 316 306

Kuuden viikon selkäkuuri

 

Onko selkäsi aina vain kipeä? 70 % selkäkivusta kärsivistä saa avun Fysial Methodista.

Pitäisi liikkua. Entä jos ajatuskin liikunnasta sattuu? Fysial Method perustuu lihas-jänne -aistien hyödyntämiseen selän kuntoutuksessa. Miten se on erilaista kuin muu liikunta?

Selkäsi kuormittuu parhaiten aluksi vain vaakasuunnassa.

Laitat selän hellävaraisesti liikkeeseen fysioterapeutin tarkassa ohjauksessa Fysialin kuntoutussalilla. Selkäsi pyritään pitämään asennoissa, joissa rankaan ei kohdistu pystysuuntaista kuormitusta toisin kuin tavallisella kuntosalilla. Avainsanoja ovat venytys, rentoutus, hengitys ja aktiivinen liike. Miksi ne toimivat?

Fysioterapeutti suunnittelee kuntoutuksen tarkasti juuri sinulle.

Mitä liikkeitä suoritat ja kuinka usein? Missä järjestyksessä? Monellako toistolla ja millä painoilla? Kaiken tämän fysioterapeutti määrittelee tilanteesi ja tarpeesi mukaan.

Kuuden viikon selkäkuuri sopii:

  • sinulle, jonka selkä on aina vain kipeä, mutta perimmäinen syy ei ole selvinnyt (krooninen epäspesifi selkäkipu)
  • sinulle, joka olet ollut selkäleikkauksessa
  • sinulle, jolla on tarve selkäongelmien ennaltaehkäisyyn

Miksi Kuuden viikon selkäkuuri tehoaa?

Kehosi alkaa jälleen toimia oikein.

Kuntoutuksessa huomioidaan koko kehosi. Selkäongelmat johtuvat harvoin vain yhdestä syystä. Usein takareidet ovat kireät ja vatsan, ala- ja yläselän sekä lantion lihakset heikot. Fysial Method herättää lihakset.

 

Lihasten voima, kestävyys, hermotus, verenkierto ja aineenvaihdunta paranevat. Välilevyjen paine helpottaa. Niveliin ja selkään tulee lisää liikkuvuutta. Kipu hellittää. 70 % ihmisistä saa helpotusta ongelmaansa tai ainakin keinot estää kivun paheneminen. Mitä tulosten saavuttaminen vaatii sinulta? Sitoudu pitkäjänteiseen työhön ja voit päästä selkäkivuista lopullisesti!

Kuuden viikon selkäkuuri on sinnikäs, pitkäjänteinen ja säännöllinen työrupeama. Sen päätyttyä saat ohjeet, kuinka treenaat selkääsi myös kotona ja pidät selkäkivut poissa elämästäsi jatkossakin. Harjoitusvälineeksi riittää kuminauha.

Kuuden viikon selkäkuuri sisältää kaiken alkutarkastuksesta kotihoito-ohjeisiin

  1. Alkutarkastus: mistä selkäongelmasi johtuu ja sopiiko Kuuden viikon selkäkuuri sinulle? Tarvittaessa ohjaamme sinut ensin lääkärin vastaanotolle.
  2. Aktiivinen kuntoutus portaittain etenevän kuntoutussuunnitelman mukaan. Käyntikerran kesto alussa 1 h, jatkossa 1 h 15 min.
  3. Mahdolliset käsittelyt/hieronnat tarpeen mukaan
  4. Suunnitelma, ohjeistus ja saliohjelma sekä seuranta ylläpitävälle kuntoutukselle

Kuuden viikon selkäkuurille pääset lääkärin lähetteellä tai itse ajan varaamalla.

Maksuvälineiksi käyvät Smartum-liikuntaseteli, Tyky-Kuntoseteli myös sähköisesti, Wellness Wallet -kortti, Sporttipassi sekä Edenredin Ticket mind&body.